Dženan Uščuplić

"Sreća pa smo dobili Olimpic, moramo popraviti igru"

Trener Sarajeva Dženan Uščuplić govorio je o svemu pomalo na press konferenciji uoči zaostale utakmice 5. kola između njegovog tima i Drine iz Zvornika, koja se igra sutra (srijeda) na Koševu.

"Želimo s ovom utakmicom nastaviti naš niz. Znamo da je Drine izuzetno neugodan protivnik, ono što sam ja imao priliku da gledam protiv ekipe Željezničara i ekipe Travnika gdje su po meni pokazali zavidan nivo fudbalskog znanja i da će oni doći sutra da nama pokušaju napraviti probleme", rekao je na početku Uščuplić i osvnruo se malo na igrački bilten pred nadolazeće izazove:

"Mi ćemo učiniti sve da odigramo jednu kvalitetnu utakmicu i da nastavimo taj neki niz. Imamo par igrača koji su dobili neke manje udarce, a na današnjem treningu ćemo odlučiti hoće li oni biti u konkurenciji za Drinu. Za utakmicu sa Drinom bit će u konkurenciji i Bilbija i Berberović, koje sam odmarao protiv Olimpica. Moramo malo rotirati, to se od nas traži. Neke ćemo igrače i odmarati za Široki"

Potom se trener Sarajeva vratio na prošlosedmičnu pobjedu nad Olimpicom, iz koje će se po dobrom pamtiti samo prvih 45 minuta igre. 

"Ne sviđa mi se to što su se moji igrači opustili nakon 3:0 protiv Olimpica. Doveli smo se u situaciju da nam Olimpic priđe na 3:2 i stvori probleme. Problem je u glavama igrača i ja, iskreno, ne znam zašto je to tako. Međutim to nije samo naš mentalitet, već generalno balkanski", kazao je Ušluplić i kritikovao svoje igrače:

"Ako smo za ovih nekoliko nerješenih utakmica imali opravdanje (Borussia), za drugo poluvrijeme protiv Olimpica nema opravdanja. Ja nisam mogao da vjerujem da možemo tako loše odigrati. Sreća pa smo pobijedili. Zabrinjava me i igra naše odbrane. Mi smo ekipa koja generalno gaji napadački stil igre i igramo otvoreno bilo to na kući ili na strani. Nastojimo uvijek da zabijemo gol više, ali sigurno me nesigurnost naše odbrane ne veseli. Nastojat ćemo to popraviti"

Istakao je Uščuplić još jednom svoje zadovoljstvo novim fudbalerom Kalassijem.

"S obzirom da je ovo njegova druga utakmica, mogu biti zadovoljan s njim. Imamo problem s komunikacijom s njim jer on ne zna ni bosanski ni engleski".

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Na kraju je trener Sarajeva iskoristio priliku da pozove navijače na Koševo.

"Pozvao bih za kraj što više raje, navijača da dođu da podrže ove momke koji nisu zaboravili igrati fudbal. Ne želim da se ovim igračima stvara toliki pritisak od strane medija i navijača. Ja sam siguran da oni znaju, ali sve te sporedne stvari puno utiču na igrače pojedinačno a na kaju krajeva i na ekipu".

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.