Sušić: Nećemo im dozvoliti da se šetaju terenom

Selektor na pressu pred duel sa Argentinom

Sušić: Nećemo im dozvoliti da se šetaju terenom

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine sutra će na stadionu Maracana u Rio de Janeiru odigrati svoj prvi susret na Svjetskom prvenstvu protiv selekcije Argentine.

Naš najbolji tim bit će na velikim iskušenjima sutra. Zmajevima će se suprotstaviti najbolji napadači na svijetu.

"Sigurno da nećemo dozvoliti da se oni šetaju slobodno terenom. Imamo i mi dosta igrača koji su jako dobri. Oni koji su pratili našu reprezentaciju to znaju, a oni koji nisu mislim da će to vidjeti sutra," riječi su Sušića. 

Novinare je interesovalo da li su poplave u Bosni i Hercegovini ostavile traga na pripremu našeg tima. 

"Poplave u našoj zemlji su nas pogodile, ali to nije uticalo na naše pripreme. Svakako da nas je pogodilo, ali ako ne ostvarimo rezultat ovdje to nema veze sa nekim razlozima van terena, već isključivo fudbalskim," rekao je Sušić.

Na Maracani ćemo se po mišljenju selektora suočiti sa najboljim fudbalerom svih vremena. 

"Sigurno da mi je veliko zadovoljstvo što na Maracani igramo prvu utakmicu. Sama činjenica što smo tu i što igramo protiv Argentine i protiv najboljeg igrača na svijetu, ako ne i najboljeg svih vremena. Nadam se da mi Brazilci neće zamjeriti što tako mislim," rekao je Sušić i dodao:

"Kada je ovakva ekipa u pitanju normalno je da bih ja volio da znam prvih 11, ali nama to ništa ne mijenja, jer koga god da na teren pošalje Sabella to su vrhunski igrači. Argentina je apsolutni favorit i u grupi i na sutrašnjoj utakmici, ali i jedan od favorita čitavog prvenstva. Ja mogu obećati da će igrači dati svoj maksimum na sutrašnjoj utakmici," rekao je Sušić. 

Na pitanje novinara da li ćemo sutra igrati sa samo jednim napadačem, umjesto dosadašnja dva, selektor je odgovorio da je formaciju već promijenio u prijateljskim duelima i u šali rekao da će igrati sa tri napadača.

"Mi smo promijenili formaciju i sutra ćemo igrati sa tri napadača i dva ofanzivna vezna," rekao je Sušić sa osmjehom na licu i dodao: 

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

"Ja sam trener koji ne zna drugačije igrati. Mi imamo takve igrače u ekipi i naša igra puno više dolazi do izražaja kada ekipa ima loptu u nogama," rekao je Sušić. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.