Selektor BiH pred Vels

Sušić: Uzeti bod sutra i pobijediti Belgiju, zašto da ne?

T. Hebib

Reprezentativci Bosne i Hercegovine već su stigli u Vels, a pred jutrošnji polazak za Cardiff razgovarali smo sa selektorom našeg nacionalnog tima, koji nas je upoznao sa situacijom u ekipi.

"Bilo je dosta problema sa povredama pojedinih igrača. Međutim, ja sam već rekao da bez obzira na sve mi možemo sastaviti jednu dobru ekipu, koja će nadam se odigrati dobro i ostvariti onaj koji nama odgovara. Mi idemo gore da pobijedimo. Igrat ćemo otvoreno, gledao sam utakmicu Velsa protiv Andore. Nije bilo lako gledati tu utakmicu, jer su igrali protiv znatno slabijeg protivnika. Njihova prednost u odnosu na nas jeste što igraju na domaćem terenu. Ipak, ja mislim da smo mi bolja ekipa od njih i s pravom trebamo biti optimist", rekao je selektor fudbalske reprezentacije BiH Safet Sušić pred polazak za Vels.

Prije nešto više od dvije godine u prijateljskom susretu naša reprezentacija je u duelu sa Velsom ostvarila laganu pobjedu, međutim mnogo se stvari u međuvremenu promijenilo, a svjestan je toga i naš selektor.

"Tada je to bila prijateljska utakmica. Možda je tada naša ekipa bila jača nego ova koja će igrati sutra. Međutim, kažem da imamo mi dobru ekipu i mislim da ćemo se vratiti neporaženi iz Velsa", kazao je Sušić

Mnogo se prašine i interesa diglo oko povratka u najbolju vrstu nekadašnjeg kapitena reprezentacije BiH Emira Spahića, koji se nakon konsultacija sa medicinskim timom ipak vratio u Njemačkoj, a pretrage u Minhenu su potvrdile da se za utakmicu sa Velsom ne može računati na njega.

"On (Spahić op.a) se sinoć javio doktoru, za ovu utakmicu sa Velsom ne možemo računati na njega, a za poslije ćemo da vidimo", istakao je Pape, a potom se osvrnuo na činjenicu da je za dvije utakmice ostao samo na dva stopera, od kojih jedan ove sezone još uvijek nema takmičarske minute:

"Vjerovatno će na tom mjestu igrati Hadžić, obzirom da nisam imao neko drugo rješenje. Vranješ ove sezone nije odigrao nijednu utakmicu, a Hadžić igra stalno, i znam da vrlo često igra stopera, a nekad i beka. Na jučerašnjem treningu se vidjelo da može da odgovori na ono što se od njega očekuje". 

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Upitan da li je još uvijek uvjeren da nam bod iz ovoga duela može biti dovoljan Sušić je kazao:

"Mi ćemo igrati da pobijedimo, e sad da li ćemo uspjeti to je druga stvar. Još ima devet utakmica, odnosno 27 bodova, i ja sam rekao da ima još vremena. Uzet bod sutra i pobijediti Belgiju, zašto da ne?".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti