"Pjanić će odlučiti sam da li će igrati"

Sušić: Važniji je rezultat nego utisak koji ćemo ostaviti

Edmir Škorić

Seletor fudbalske A reprezentacije Bosne i Hercegovine Safet Sušić je pred prvi trening Zmajeva, uoči jedne od najvažnijih utakmica ovog kvalifikacionog ciklusa otkrio svoja očekivanja, te je govorio o zdravstvenom stanju svojih izabranika.

"Očekujem dobru i igru i pobjedu. Protiv Grčke je mnogo važniji rezultat nego neki utisak koji ćemo ostaviti".

 

"Ovi igrači koji su tu, izuzev Pjanića, su spremni. Mada na današnjem treningu neće biti 2-3 igrača ili će samo malo trčkarati. To su Vranješ, Spahić i Višća, ali kažem, svi će biti spremni za utakmicu izuzev vjerovatno Miralema Pjanića".

 

Što se tiče stanja Miralema Pjanića, što je možda i najveće pitanje, Sušić je kazao da ne zna ništa više od ostatka javnosti:

 

"Ja sam rekao ukoliko dođe u petak kod mene i kaže: "Ja hoću da igram", i igrat će. Vidio sam njegovu izjavu jutros, gdje kaže da su male šanse. Prema tome, znam onoliko koliko i vi znate. Nisam ga još ni pitao ni insistirao, istina on zadnjih petnaestak dana nije trčao, prije 2-3 dana je počeo normalno da hoda. Možda nas iznenadi sviju u posljednji trenutak, vidjet ćemo".

 

Što se tiče Zvjezdana Misimovića, koji će biti glavni razigravač Zmajeva protiv Grčke, selektor je kazao da je zadovoljan njegovom spremnošću za meč:

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

 

"Zvjezdan je igrao u petnaest dana četiri jake utakmice i to je meni najvažnije. Znači spreman je sto posto".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.