Svatovac ne posustaje, Gradina na drugom mjestu

Druga liga FBiH grupa Sjever

Svatovac ne posustaje, Gradina na drugom mjestu

A. Beganović

Kompletirano je 17. kolo Druge lige Federacije Bosne i Hercegovina grupa Sjever, a vodeći Svatovac stigao je do nove pobjede.

Vodeći Svatovac slavio je na gostovanju u Tojšićima rezultatom 2:0. Gosti su bili bolja ekipa, a do vodstva su stigli u 43. minuti kada je golmana Sloge savladao Semir Salamović. Kada se očekivao kraj tačku na "i" u ovom susretu svojim pogotkom je stavio Tarik Derdemez.

Do ovog kola drugoplasirana Sloga Simin Han upisala je poraz na gostovanju kod Mramora. Domaći su slavili 3:1  i to ponajviše zahvaljujući sjajnom Almisu Kasumoviću koji je postigao dva pogotka. Mrežu gostiju pogodio je i Selim Selimović, dok je za Slogu pogodio Almir Halilović.

Gradina je iskoristila poraz Sloge Simin Han, te se pobjedom nad Bosnom iz Mionice probila na drugo mjesto tabele. Pogodak za velika tri boda ekipe iz Srebrenika postigao je Salih Muminović u 75. minuti.

Golovima Mehe Durakovića i Anela Mujkića Mladost je pred svojim navijačima savladala Dizdarušu (2:0), dok su Prokosovići i Slaven podijelili bodove (1:1). Strijelac za Prokosoviće je bio Mensur Bjelić, dok je za Slaven pogodio Mirnes Salihović.

U ostalim susretima postignuti su sljedeći rezultati: Ingram - Posavnina 3:6, Dinamo - Radnik 3:1, Priluk - Bosna Kalesija 3:1.

Potražite više informacija na temu Druga liga Federacije BiH - Sjever:

Na tabeli vodi Svatovac sa 39 bodova, Gradina je drugoplasirana sa 33, a Sloga Simin Han trećeplasirana sa 32 boda. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi