Travnik u finalu, Željo igra za treće mjesto

Završene utakmice u grupi "A"

Travnik u finalu, Željo igra za treće mjesto

S. Mlaćo

Drugog dana 24. Memorijalnog turnira "Asim Ferhatović-Hase" igraju se utakmice trećeg kola grupe "A" i "B", te susret za treće mjesto kao i finalni meč.

Fudbaleri Željezničara sa 6:2 savladali su Olimpik te izborili susret za treće mjesto. Plavi su poveli preko Armina Bijedića, ali je Alem Plakalo vrlo brzo izjednačio na 1:1. Hajdarević ponovo dovodi Želju u vodstvo, ali Plakalo po drugi put vraća stvari na početak. 

Do kraja sjajna igra Željinih nada, a mrežu Olimpika su pogađali Bijedić, Jusufi, Džindo i Demirović.

U drugom susretu grupe "A" Travnik je nastavio sa sjajnim igrama na turniru te upisao treću pobjedu. Slavija je prva povela preko Asentića, ali se Veziri vraćaju pogotkom Emraha Hasanhodžića. Baručija pogađa za 2:1, a nedugo zatim pitanje pobjednika riješava Kadrić.

Raspoloženi Baručija se po drugi put upisao u listu strijelaca i pogodio za 4:1, dok je Asentić drugim pogotkom smanjio na 4:2. Do kraja još jedan pogodak Travnika, a po drugi put u listu strijelaca se upisao Emrah Hasanhodžić.

Travnik je grupnu fazu završio sa devet osvojenih bodova i igrat će u finalu turnira sa selekcijom Austrije, dok je Željezničar drugoplasirani i čeka protivnika iz grupe "B" s kojim će odmjeriti snage u susretu za treće mjesto. 

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Grupa A": FK Željezničar- FK Olimpik 6:2

Grupa A": NK Travnik - FK Slavija 5:2

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi