Turnir prijateljstva: Crvena zvezda i Osijek u finalu

Četvto izdanje Turnira prijateljstva

Turnir prijateljstva: Crvena zvezda i Osijek u finalu

D. Rakanović

Kadeti Crvene zvezde i Osijeka igraće u finalu četvrtog Turnira prijateljstva koje se igra na terenima Etno sela Stanišići.

Crvena zvezda je u prvom polufinalu savladala OFK Beograd sa 3:0. 

Crveno-bijeli su u vodstvo došli pogotkom Njegoša Kupusovića u 10. minuti, a prednost Zvezde povećao je Bogdan Jočić u 23. minuti. 

U nastavku igre Crvena zvezda imala je nekoliko odličnih prilika, a u posljednjim trenucima utakmice preko Edina Ajdinovića dolaze do konačnih 3:0.

Osijek je u drugom polufinalu savladao Rijeku nakon boljeg izvođenja penala, pošto je regularni dio utakmice završen rezultatom 1:1. 

Osijek je poveo pogotkom Mihaela Kuprešaka u 43. minuti, a Rijeka je izjednačila u 52. minuti i to iz penala, a precizan je bio Sergej Baltić.

Penal serija bila je uzbudljiva, a viđen je samo jedan promašaj. Dečko koji je donio izjednačenje Sergej Baltić jedini nije bio precizan u penal seriji, tačnije golman Luka Dubrović je odbranio njegov udarac. 

Finale Turnira prijateljstva 2017. na rasporedu je u  nedjelju od 15:30 sati. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi