U taboru FK Sarajevo spremni za vječiti derbi

Odlična atmosfera na treningu

U taboru FK Sarajevo spremni za vječiti derbi

Fudbaleri Sarajeva na glavnom terenu Olimpijskog stadiona "Asim Ferhatović Hase" odradili su posljednje pripreme za meč sa Željezničarom. 

Već u 1. kolu BHT Premijer lige BiH snage će odmjeriti Željezničar i Sarajevo. Ovo će ujedno biti 108. sarajevski derbi, a da su gosti sa Koševa spremni za okršaj sa gradskim rivalom moglo se vidjeti i na današnjem treningu koji je odrađen pod palicom trenera Almira Hurtića. 

Nakon zagrijavanja i laganog trčanja, prvotimci Sarajeva su radili s loptom i trening obavili u punom intenzitetu. Primjetno je da u bordo svlačionici vlada odlična atmosfera i svi igrači su fokusirani na duel sa Željezničarom u kojem dobrim rezultatom žele otvoriti novu sezonu.

"Odlično smo se pripremili i s nestrpljenjem očekujemo početak prvenstva. Što se tiče derbija, ko bude bolji, neka pobijedi. Nema razlike nikakve, gledamo na derbi kao na svaku drugu utakmicu, maksimalno se pripremamo i cilj nam je napraviti pozitivan rezultat", kazao je golman Bojan Pavlović. 

Inače, derbi između Željezničara i Sarajeva igra se sutra od 20:30 sati.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi