Ubjedljive pobjede Sarajeva i Borca

Ubjedljive pobjede Sarajeva i Borca

A. Beganović

Odigrana su dva susreta šesnaestine finala Kupa Bosne i Hercegovine, a u narednu fazu plasirali su se Sarajevo i Borac.

Fudbaleri Sarajeva su u Sanskom Mostu u šesnaestini finala Kupa Bosne i Hercegovine savladali domaći Podgrmeč sa 7:2.

Bordo momci su od samog početka susreta krenuli jurišati ka kolu domaćih i takva igra isplatila im se u 22. minuti kada je Komazec iz slobodnog udarca sa nekih 30 metara savladao Kaltaka.

Samo četiri minuta kasnije bordo momčad je udvostručila prednost. Todorović je prošao po desnoj strani, uposlio je Osmanagića koji zabija za 2:0.

Na samom otvaranju drugog dijela Todorović postiže pogodak za 3:0, da bi u 56. minuti Šadić smanjio prednost gostiju.

U 69. minuti Komazec postiže svoj drugi pogodak, da bi dva minuta kasnije Tadejević pogodio za 5:1, a u 76. minuti Jurič je savladao Bandovića za 5:2.

Potražite više informacija na temu Kup BiH:

No, tu nije bio kraj, do kraja susreta Komazec je postigao svoj treći gol za 6:2, a u sudijskoj nadoknadi vremena u listu strijelaca se upisao i Bojan Buzigaća.

U Banjoj Luci su snage odmjerili domaći Borac i Drina iz Višegrada, a slavili su domaći s 3:0. Sve do 72. minute nije bilo golova, iako su obje momčadi imale po nekoliko prilika, a onda je Stefan Dujaković pogodio za vodstvo borca, da bi u 81. Kondić udvostručio prednost domaćih, a dva minuta kasnije Predragović je pogodio za konačnih 3:0.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.