UEFA do 5. aprila imenuje prinudnu upravu

Hansen najbliži mjestu prvog čovjeka

UEFA do 5. aprila imenuje prinudnu upravu

Teme:

UEFA i FIFA će najvjerovatnije do 5. aprila imenovati prinudnu upravu u Nogometnom/Fudbalskom savezu Bosne i Hercegovine.

Nakon što je jutros i zvanično objavljena suspenzija Nogometnog/Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine, UEFA i FIFA već će tokom dana krenuti u realizovanje novog koraka, a to je imenovanje prinudne uprave.

Kako nezvanično saznaje SportSport.ba, čelnici međunarodnih fudbalskih federacija najvjerovatnije će do 5. aprila imenovati prinudnu upravu, čiji će prioritet biti pripremanje terena za izbore u novi Nogometni/Fudbalski savez Bosne i Hercegovine.

Kako je SportSport.ba ranije pisao, na čelu ove prinudne uprave trebao bi se naći ili Danac Allan Hansen, ili Slovenac Rudi Zavrl. Ipak, danas se u tim kombinacijama pojavilo i treće ime.

Naime, UEFA bi mogla na mjesto šefa prinudne uprave u Nogometnom/Fudbalskom savezu imenovati i Dušana Maravića, člana brojnih komisija unutar FIFA-e i UEFA-e proteklih godina, te bivšeg reprezentativca nekadašnje zajedničke države.

Ipak, sve su prilike da je za sada najbliži mjestu šefa prinudne uprave danski policajac Hansen, čije bi policijsko iskustvo moglo imati ključni značaj u raspetljavanju bh. fudbalskog Gordijevog čvora.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.