Umjesto za baraž, Zmajevi u Talinu igraju za prestiž

Posljednja utakmica u kvalifikacijama za SP

Umjesto za baraž, Zmajevi u Talinu igraju za prestiž

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine večeras u Talinu igra posljednju utakmicu u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo, a protivnik je selekcija Estonije.

S obzirom da naš tim od prošlog kola nema ni teoretskih šansi za odlazak u baraž, utakmica sa Estonijom ne nosi nikakav pretjeran rezultatski značaj pa je moguće da Mehmed Baždarević promiješa karte i pruži priliku nekim fudbalerima koji ne igraju tako često.

Kao što je već poznato, BiH će zbog povreda i na ovoj utakmici biti bez nekih od najvažnijih igrača. Našem timu će nedostajati Lulić i Vranješ, a još odranije se znalo da neće igrati ni Pjanić, Salihović, Vršajević, Šimunović...

"Sigurno da nemamo šansi da se kvalifikujemo za baraž ili bilo šta. Međutim, ovo je važna utakmica za nas jer je kvalifikaciona. Dat ćemo sve od sebe da na najbolji način završimo ove kvalifikacije. Estonija je dobra reprezentacija koja iz godine u godinu napreduje i u budućnosti im želim da ih vidim na nekom od velikih takmičenja", rekao je bh. selektor Mehmed Baždarević na jučerašnjoj konferenciji za štampu.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

"Svaki meč je za nas bitan i hoćemo da na najbolji način završimo kvalifikacije i pokušamo vratiti pozitivnu atmosferu", riječi su Asmira Begovića.

U preostale dvije utakmice posljednjeg 10. kola grupe H, Belgija će dočekati Kipar, dok će Grčka ugostiti Gibralter. Sve utakmice su na programu od 20:45 sati.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi