Upoznajte protivnike bh. kadeta na Evropskom prvenstvu

EP se igra u maju u Hrvatskoj

Upoznajte protivnike bh. kadeta na Evropskom prvenstvu

E. Čaušević

Kadetska reprezentacija Bosne i Hercegovine nedavno je izborila plasman na Evropsko prvenstvo koje se u maju ove godine igra u Hrvatskoj.

U Zagrebu je danas UEFA održala žrijeb grupa za Evropsko prvenstvo, te je naša bh. reprezentacija saznala svoje protivnike. Bh. kadeti se nalazi u grupi C, a s nama su još tu Srbija, Njemačka i Republika Irska.

Sigurno je da je pred izabranicima Sakiba Malkočevića težak posao na Evropskom prvenstvu, ali smo uvjereni da će naši momci dati svoj maksimum u svakoj utakmici. Na prethodnom kadetskom EP-u koji se igrao u Azerbejdžanu protivnik nam je bila također tadašnja generacija Njemačke.

Evropsko prvenstvo počinje 3. maja, a finalni meč igra se 19. maja u Varaždinu. U narednih nekoliko minuta upoznajte se s našim protivnicima, te njihovim putem do završnice u Hrvatskoj.

Ostale grupe na Evropskom prvenstvu:

Grupa A: Hrvatska, Turska, Italija, Španija.

Grupa B: Mađarska, Farska Ostrva, Francuska, Škotska.

Grupa D: Norveška, Ukrajina, Engleska, Holandija.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi