Vapaj igrača Rudara: Na odmor otišli praznih džepova

Ništa novo u Prvoj ligi FBiH

Vapaj igrača Rudara: Na odmor otišli praznih džepova

Sivi oblak nadvio se nad stadionom Rudara iz Kaknja koji se već dugi niz godina takmiči u Prvoj ligi FBiH. 

U prostorijama kluba i samoj svlačionici vlada još turobnija atmosfera. Igrači plaću nisu dobili već tri mjeseca, na odmor su otišli praznih džepova i u ovom trenutku jedina taktika za njih je: kako preživjeti?

"Rekli su nam da će u drugoj polusezoni doći ozbiljniji ljudi koji misle dobro Rudaru i da ćemo pod njihovim vodstvom imati redovna primanja. Pare koje su bile prebačene su potrošene u protekloj polusezoni i poručili su nam da će sve biti ispoštovano u narednom periodu. Koliko u tome svemu ima istine, ja stvarno ne znam", kazao nam je jedan od prvotimaca Rudara. 

Potpuno rasulo, riječi su kojima najkreće možemo opisati trenutno stanje u Rudaru iz Kaknja. Finansijske muke federalnih prvoligaša nisu ništa novo, obzirom da se proteklih sezona štrajkalo zbog neisplaćenih plaća i drugih finansijskih obveza iz ugovora. 

Potražite više informacija na temu Prva liga Republike Srpske:

Inače, Rudar je prvi dio sezone okončao na desetoj poziciji i do kraja sezone će voditi grčevitu borbu za očuvanje za opstanak. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.