"Želim gol i pobjedu protiv Želje u subotu"

Velkoski pred veliki derbi

"Želim gol i pobjedu protiv Želje u subotu"

M. Šljivak

Prvotimci Fudbalskog kluba Sarajevo odradili su večeras trening u sklopu priprema za predstojeći gradski derbi protiv Željezničara, koji je na rasporedu subotu sa početkom u 20 sati na Koševu.

Stručni štab Bordo kluba na raspolaganju za ovu utakmicu ima sve igrače, te su svi igrači Sarajeva trenirali i u kombinaciji su za nadolazeći gradski derbi.

Onaj od koga se najviše očekuje u derbiju je makedonski fudbaler Krste Velkoski. Naravno, želja je igrača Bordo kluba je pobjeda, ali i izlazak iz rezultatske krize.

"Očekujem da konačno izađemo iz ove rezultatske krize i sigurno je predstojeći susret najbolji, koji je mogao doći u ovom trenutku. Sigurno je da će biti teška utakmica, znamo šta donosi derbi i vjerujem da će jedna greška odlučiti pitanje pobjednika. Naravno, nadam se da će oni biti ti koji će napraviti tu grešku, koju ćemo znati iskoristi. Koristim priliku da pozovem naše navijače da dođu u što većem broju jer nam je njihova podrška sada najpotrebnija", rekao je Krste Velkoski, osvrnuvši se na svoja iskustva u derbijima do sada.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Iskustva moja u utakmicama protiv Željezničara su dobra. Uspio sam postići gol i to je nešto fenomenalno. Nadam se da ću uspjeti opet zatresti mrežu gradskog rivala u subotu, ali želim reći da je moj cilj da ekipa ostvari što bolji rezultat, a to je pobjeda", istakao je Velkoski.

Sarajevo je trenutno na osmom mjestu Premijer lige sa četiri boda, dok je Željezničar drugi sa devet osvojenih bodova.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi