Željezničar deklasirao Mladost na Grbavici

Plave nade razbile goste iz Kaknja

Željezničar deklasirao Mladost na Grbavici

S. Mlaćo

Pioniri Željezničara danas su deklasirali vršnjake iz Mladosti Doboj Kakanj sa 9:0, te upisali drugu pobjedu u isto toliko kola Omladinske Premijer lige BiH.

Željine nade povele su u 18. minuti kada je Amar Musić matirao Adela Biogradliju, a samo sedam minuta kasnije nakon kornera mrežu gostiju trese Din Ćutahija. Željo je dominirao tokom cijelog prvog poluvremena, a u 30. minuti pogodio je Alem Zolota, što je bio i konačan rezultat prvog poluvremena.

Plavi su istim tempom nastavili i u drugom poluvremenu, a u 48. minuti Musić pogađa za 4:0 i posiže svoj drugi pogodak. 5:0 je bilo u 57. minuti kada udarac Eldara Mulasmanovića prolazi kroz ruke golmana Mladosti i završava iza njegovih leđa. Do kraja još četiri pogotka domaćih koja su djelo Đorđea Avdalovića, Nidala Behlulovića, Daria Ćorića i Dina Ćutahije.

Omladinska Premijer lige BiH, pioniri:

FK Željezničar - FK Mladost Doboj Kakanj 9:0 (3:0)

FK Željezničar: Kokanović, Fejzić, Tabaković, Hasić, Ćutahija, Grcić, Ćorić, Mulaosmanović, Behlulović, Zolota, Musić.

FK Mladost DK.: Biograflija, Begić, Trako, Karahodžić, Hadžić, Polovina, Kokić, Sjerotanović, Durmiš, Omanović, Jašarspahić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti