Željezničar savladao Sarajevo nakon penala

Plavi osvojili Međunarodni malonogometni bajramski turnir

Željezničar savladao Sarajevo nakon penala

Željezničar je večeras osvojio 20. Međunarodni malonogometni bajramski turnir. Plavi su u finalu savladali velike rivale, Sarajevo, nakon izvođenja penala.

Plavi su poveli preko Admira Adžema, veterana tim sa Grbavice, a Sarajevo je izjednačilo preko jednog od najboljih bh. igrača malog nogometa, koji je pojačao bordo tim na ovom turniru, Nijaza Mulahmetovića. U samom finišu prvog poluvremena Kenan Handžić je doveo Sarajevo u vodstvo od 2:1.

U drugom dijelu Anel Škoro je povećao vodstvo bordo tima na 3:1. Željezničar se uspio vratiti preko Sulejmana Smajića i Zajke Zebe, koji je sjajnim golom sa desetak metara izjednačio rezultat. Potom uslijedili su penali.

Željezničar je slavio nakon penala. Za Plave su pogodili Zeba, Adžem, Smajić i Savić, a Adilović je odbranio Staniću. Za bordo tim precizni su bili Bajraktarević, Handžić, dok penal nisu iskoristili Škoro i Sesar.

Treće mjesto na ovom turniru osvojio je Čelik, koji je sa 5:2 pobijedio Novi Pazar sa 5:2.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.