Željezničar sigurnom pobjedom ovjerio prolaz

Plavi s 3:0 savladali Slaviju

Željezničar sigurnom pobjedom ovjerio prolaz

E. Škorić

Željezničar je veliki posao, kada je u pitanju plasman u četvrtfinale Kupa BiH, odradio u Lukavici, ali su Plavi na Grbavici sjajnom predstavom ovjerili prolaz protiv Slavije. 

Prvu pravu priliku ipak su imali gosti i to u osmoj minuti, kada je Vidić uposlio Dudića, ovaj izašao sam pred Antolovića, ali je Željin golman bio uspješniji. U 13. minuti Plavi uzvraćaju preko Zebe, ali je njegov udarac sa nekih 18 metara otišao pored gola. 

 

U 22. minuti Željezničar je poveo. Stanić je odlično prošao desnom stranom, na kraju uposlio Selimovića, a ovaj majstorski savladao Tomovića za radost domaćih navijača. Ubrzo, tri minute kasnije, nova velika prilika pred golom gostiju. Svraka je šutirao, ali prečka je spasila goste.

 

Slavija je u 32. minuti poravnala, ali pogodak Harisa Bešlije je poništen zbog nedozvoljene situacije. U 34. minuti Željo je imao sigurno vodstvo od 2:0. Stanić je centrirao, a Svitlica pogodio svoju mrežu.

 

Do odlaska na odmor sve je bilo uveliko riješeno. U 40. minuti Selimović je iskosa pogodio suprotni ugao gola golmana Tomovića. Sve je, dakle, završeno za manje od 45 minuta. 

 

U nastavku, očekivano, slabija predstava, jer više nije bilo natjecateljskog naboja, obzirom da se putnik u četvrtfinale već odlučio ranije. Pušara je šutirao pored gola s nekih 20 metara u 51. minuti, a sa iste udaljenosti na drugoj strani je pokušao i Zeba iz slobodnjaka, no ostalo je 3:0. 

 

Priliku je kasnije Amar Osim, menadžer Plavih, dao mladom igraču Liverpoola Arminu Hodžiću, koji je pozajmljen na Grbavici, te tek oporavljenom omalenom veznjaku Sulejmanu Smajiću. U 62. minuti Vidić šutira pored gola Antolovića, a u 66. minuti Brković izlazi sam pred Tomovića, no pucao je pored gola, da bi neprecizan nakon toga bio i već spomenuti Hodžić.

 

Antolović je zaustavio pkušaje Raševića i Vidića, a u 80. minuti sudac Živković nije dosudio, čini nam se, čist jedanaesterac za domaće, pa su ga zvižducima "nagradili" s tribina Grbavice.

Potražite više informacija na temu Kup BiH:

 

Do kraja utakmice bilježimo još jedan neuspješan pokušaj Hodžića u 85. minuti, zatim Smajićev udarac s 30-ak metara u 87. minuti, Smajić je imao i u 90. minuti priliku, ali ostalo je 3:0.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.