Žižović: Naša pobjeda je zaslužena, uslovi su bili nehumani

Trener Radnika iz Bijeljine

Žižović: Naša pobjeda je zaslužena, uslovi su bili nehumani

S. Mlaćo

Veliku pobjedu upisali su jučer nogometaši Radnika iz Bijeljine nad aktuelnim prvakom Zrinjskim iz Mostara.

Bijeljinci su slavili potpuno zasluženo, te tako potvrdili tri boda koja su u prošlom kolu osvojili na teškom gostovanju kod tuzlanske Slobode.

"Ja bih čestitao i jednoj i drugoj ekipi na tome što su u ovim nehumanim uslovima izdržali svih 90 minuta. Izdržati vremenske uslove i igrati na terenu na ne znam ni koliko stepeni i pružiti sasvim solidnu utakmicu je za svaku pohvalu, bez obzira na rezultat. U ovakvim utakmicama mojim igračima nije bila potrebna nikakva psihološka priprema s obzirom da nam je u goste došao najbolji bosanskohercegovački klub u poslednje dvije godine, koji jei u prva dva kola pokazao svoju snagu. Moje igrače nije bilo potrebno dodatno motivisati. Mislim da smo u prvom poluvremenu zasluženo vodili, međutim Zrinjski nas je pritisnuo u drugom poluvremenu i zasluženo izjednačio", kazao je nakon utakmice trener Radnika Mladen Žižović.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Žižović naglašava da je i remi bio realan ishod.

"Pred kraj utakmice se igra otvorila i dogodio se taj jedanaesterac koji nam je donio, ipak, zasluženu pobjedu, ali i da je ostalo neriješeno to bi bio realan ishod. Još jednom čestitam svim akterima današnje utakmice koji su, naglašavam još jednom, u nefudbalskim uslovima izdržali po 90, 80 ili 70", dodao je trener Radnika.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi