Zlatko Jelisavac ostaje na klupi Rudara

Odlučeno na sjednici Komiteta

Zlatko Jelisavac ostaje na klupi Rudara

Zlatko Jelisavac će i u narednom periodu voditi Rudar Prijedor, odlučeno je na prvoj sjednici Komiteta za hitna pitanja koji je preuzeo rukovođenje klubom. 

Iako sa Rudarom nije izborio opstanak u BHT Premijer ligi BiH, Jelisavcu je ponuđeno produženje saradnje i on je dužan da Komitetu već sutra na sjednici iznese način i plan rada za naredni period. Jelisavac je također dobio i odriješene ruke u selektiranju igračkog kadra, a sve poslove će obavljati zajedno sa Komitetom i generalnim direktorom. 

Dosadašnji sportski direktor kluba Stojan Janjetović je razriješen dužnosti, a kao razlog navedeno je smanjenje troškova, zaposlenika u kancelariji kluba i izuzetno teška finansijska situacija u Rudaru. 

Potražite više informacija na temu Prva liga Republike Srpske:

U narednom periodu Komitet za hitna pitanja će obaviti razgovore i sa navijačkom grupom jer zajednički cilj je što bolja i ranija konsolidacija kluba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi