Zmajevi protiv Izraela u Haifi

Izrael može igrati kući

Zmajevi protiv Izraela u Haifi

M. Šljivak

Evropska fudbalska federacija (UEFA) odlučila je da ukine zabranu igranja utakmica na teritoriji Izraela. 

Zbog ratnog stanja na Bliskom istoku UEFA je 8. jula ove godine zabranila odigravanje utakmica na teritoriji Izraela iz sigurnosnih razloga.

Tako je utakmica Izraela u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo u Francuskoj 2016. godine protiv Belgije koja se trebala igrati 9. septembra pomjerena za 31 mart naredne godine, ali je UEFA donijela odluku o ukidanju zabrane igranja, te će Izrael kvalfikacije igrati u na domaćem terenu.

Prvu utakmicu na domaćem terenu Izraelci igraju protiv selekcije Bosne i Hercegovine. Zmajevi će 16. novembra gostovati u Haifi, a generalni sekretar UEFA-e Gianni Infantino je obrazložio ukidanje ove zabrane.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

"Ukinuli smo suspenziju jer je stanje u regionu i u Izraelu sve bolje", rekao je Infantino.

Izrael prvu utakmicu kvalifikacija igra protiv Kipra 10. oktobra.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.