Zrilić: Sarajevo je veliki klub, priča o sudijama je suvišna

Direktor Borca za SportSport.ba

Zrilić: Sarajevo je veliki klub, priča o sudijama je suvišna

E. Škorić

Igrači Borca jučer su na Koševu, u utakmici u kojoj su bili apsolutni autsajderi, savladali Sarajevo s 2:1.

Da je neko Banjolučanima prije jučerašnje utakmice četvrtfinala Kupa BiH na Koševu ponudio minimalan poraz, uvjeren sam da bi ga objeručke prihvatili. 

Bez previše očekivanja, uz čvrsto vjerovanje da mogu, igrači Borca ostvarili su pobjedu na najvećem bh. stadionu. Dobra posjećenost, tri gola i sve lijepo sa tog meča gurnulo se u drugi plan zbog pojedinih odluka sudije Tomislava Čuića. 

O svemu smo razgovarali s Robertom Zrilićem, direktorom FK Borac. On je u više navrata kazao kako je Sarajevo “najjači klub u državi i na putu da postane pravi evropski klub”.

“Sve je bilo korektno. Odsjeli smo u hotelu Park u Vogošći, gdje smo imali sjajne uslove. Igrači su mirno spavali. Naši sportski prijatelji iz Sarajeva su nas srdačno dočekali i sve je bilo u najboljem redu”, kazao je Zrilić za SportSport.ba, dodavši:

“Po medijima se protežu razne priče i to malo baca sjenu na sve. Sarajevo je veliki klub, postaje pravi evropski klub, ali mediji ne trebaju potencirati nekakvu sudijsku krađu. Zašto ne bismo gledali kao veliku stvar što je Čuić poništio svoju odluku? Ne, zaista to ne gledam tako jer je ta odluka nama dobro došla, već zato što je to neka prekretnica u bh. nogometu. Zamislite, sudija je dosudio penal za domaćina u 90. minuti, shvatio da je pogriješio, pa promijenio odluku. To je stvarno velika i pozitivna stvar”.

“Ne trebamo da se spuštamo na taj nivo i da pričamo o suđenju. Postoje ljudi i komisije koji se bave tim pitanje. Samo mogu da kažem da postoje lijepe stvari o kojima treba više pisati i govoriti i da ne treba sve gledati tako negativno”, dodaje Zrilić, koji je ponovo hvalio bordo tim.

“Oni imaju nevjerovatne igrače i nevjerovatne uslove. Teško je sada njima parirati. Smatram da su nas nadigrali sinoć, da su i dalje favoriti za prolaz u polufinale i da smo mi autsajderi. Pokušat ćemo da ih iznenadimo i u Banjoj Luci našom defanzivnom igrom. Sarajevo igra bolje na strani, siguran sam da nas čeka izuzetno težak posao, ali nećemo odustati od cilja”.

Potražite više informacija na temu Kup BiH:

Zrilić je za kraj pozvao se navijače na Gradski stadion.

“Želim da iskoristim ovu priliku da pozovem sve naše, ali i navijače Sarajeva na Gradski stadion. Oni su nas prošle godine pobijedili u Banjoj Luci i ispraćeni su aplauzom. Želim da i ovaj put bude tako. Ugostit ćemo naše prijatelje i poželjeti im dobrodošlicu, a na terenu neka pobijedi onaj ko bude bolji”.

Zaprati FK Borac, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Borac Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.