Zrinjski prošao nakon penala, Vitez izbacio Zvijezdu

Kup BiH, šesnaestina finala

Zrinjski prošao nakon penala, Vitez izbacio Zvijezdu

E. Škorić

Nogometaši Zrinjskog uspjeli su tek nakon boljeg izvođenja penala eliminisati Rudar u šesnaestini finala Kupa BiH.

Zrinjski je u Mostaru ugostio prijedorski Rudar, koji tradicionalno igra dobro Pod Bijelim brijegom. Tako je bilo i danas. 

Neven Adžić je u devetoj zabio za vodstvo gostiju, ali je Aničić u 40. minuti izjednačio na 1:1, što je bio i konačan rezultat. Plemići su nakon penala slavili sa 6:5.

Radnik iz Bijeljine je u Mostaru slavio sa 4:2 protiv Branitelja. Mladost VO je s 2:1 slavila protiv Podrinja iz Janje u Bijeljini. Natron je u Maglaju bio uspješniji od Mladosti iz Žuče.

Potražite više informacija na temu Kup BiH:

Sloboda je u Mrkonjić Gradu s 4:3 savladala Travnik, što je svakako jedno od iznenađenja u Kupu. Strijelci za domaće bili su Milovan Travar, Siniša Radoja i Aleksandar Malbašić u dva navrata. Kod Vezira su pogađali Haris Seferović, te dvaput Mirsad Ramić. 

Vitez je preorketom došao do 2:1 pobjede nad Zvijezdom iz Gradačca. Vodili su gosti na poluvremenu golom Šmigalovića, ali Vitežani su preokrenuli pogocima Jasmina Smrike i Tonija Livančića, koji je zabio u 89. minuti.

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.