Adžić: Nije bitno protiv koga ćemo igrati u četvrtfinalu

Bh. juniori bolji od Slovenije

Adžić: Nije bitno protiv koga ćemo igrati u četvrtfinalu

E. Čaušević

Juniorska košarkaška selekcija BiH plasirala se u čevrtfinale Evropskog prvenstva nakon pobjede nas Slovenijom.

Izabranici Borisa Džidića danas su u okviru osmine finala EP-a u Slovačkoj igrali protiv Slovenije i nakon sjajnog preokreta u posljednjim minutama stigli do pobjede rezultatom 65:59. Odličan meč odigrao je Stefan Adžić koji je ubacio 18 poena, a ključne kada se meč lomi.

Nakon utakmice naš mladi košarkaš izjavio je da nije bitno ko će biti naredni protivnik naše selekcije, jer ekipa ima veliku želju da prolaskom u polufinale. Podjsećamo, bh. juniori igraju protiv boljeg iz meča Njemačka - Srbija.

"Ušli smo jako u utakmicu, protivnik je bio jako neugodan. Našom timskom igrom i dobrim rješenjima ostvarili smo primarni cilj koji smo zacrtali, a to je opstanak u A diviziji. U četvrtfinalu igramo protiv pobjednika iz meča Njemačka - Srbija, za nas to nije bitno jer ćemo se fokusirati na našu igru i što je najbitnije imamo veliku želju koji god protivnik da bude", rekao je Aždić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti