Bajić: Neće biti lako sa Mornarom

Trener bh. šampiona

Bajić: Neće biti lako sa Mornarom

Košarkaši Igokee pokušaće da dođu do treće uzastopne, a ukupno sedme pobjede u regionalnom takmičenju.

'Igosi' će danas (17h) ugostiti sastav Mornara u okviru 12. kola ABA lige, a svoja očekivanja pred meč iznio je i trener Dragan Bajić.

"Kao i svi timovi, Mornar sigurno ima nedostataka i mi ćemo pokušati da ih iskoristimo, ali mislim da je njihova otežavajuća okolnost činjenica da igraju dva takmičenja, uz ABA ligu takmiče se i u FIBA Ligi šampiona. Međutim, to je još jedan u nizu timova koji su loše otvorili ligu i koji u Laktaše dolaze sa namjerom da pokušaju ostvariti brejk, međutim, za tako nešto će morati da se pomuče. Mi znamo za njihov umor i to moramo iskoristiti jakom i agresivnom odbranom iz koje bismo kroz brzu tranziciju dolazili do što više lakih poena. Međutim, tim Mornara je izuzetno kvalitetan, u odnosu na dvomeč u kvalifikacijama za Ligu šampiona pojačali su se sa Koraćem, Pavićem, Tatumom i sigurno da nam neće biti lako doći do pobjede", rekao je strateg Aleksandrovčana.

Potražite više informacija na temu ABA liga:

Košarkaš Igokee Miroslav Pašajlić izjavio je da je Mornar respektabilan protivnik i da njegov tim mora posebnu pažnju obratiti na vanjsku liniju.

"Iako tabela ne govori tako, Mornar je izuzetno kvalitetna ekipa. Oni su odlično popunjeni na svim pozicijama, na svim mjestima imaju po jednog kvalitetnog Amerikanca, tako da nas sigurno očekuje težak meč. Mislim da su im najkvalitetnije pozicije jedan i dva gdje su Jones i Waller. Uz Tatuma na poziciji tri imaju ubitačnu vanjsku liniju. Oni u svakom trenutku mogu da daju koš, tako da im ne smijemo dozvoliti da se razigraju", rekao je Pašajlić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi