Bh. košarkašice nemoćne protiv Portugala

EP A divizije

Bh. košarkašice nemoćne protiv Portugala

E. Škorić

Bh. košarkašice do 20 godina poražene su od domaćeg Portugala rezultatom 94:67 u prvom nastupu na Eurobasketu A divizije.

Izabranice Mare Brčaninović nisu uspjele parirati snažnoj selekciji Portugala. 

Dobro su se naše djevojke držale prvi period igre, odigravši 21:21, ali u drugoj četvrtini Portugalke prave razliku od 15 poena, pa na odmor odlaze s vodstovm 46:31. 

U trećoj dionici (20:19) naš djevojke su bile nešto bolje, no onda opet pad u zadnjoj četvrtini i nekako očekivan poraz. 

Kostourkova je sa 30 poena vodila Portugal do pobjede, a Zubac sa 23 i Brčaninović sa 20 su bile najbolje u našim redovima.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi