BiH bolja od Crne Gore

Napokon trijumf

BiH bolja od Crne Gore

E. Škorić, foto: A. Balić

Košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine u okviru priprema za kvalifikacije za Evropsko prvenstvo odigrala je peti prijateljski susret i došla je do prvog trijumfa.

Naime, naši košarkaši svladali su Crnu Goru rezultatom 80:76, te su tako u četvrtom prijateljskom susretu s Crnogorcima ostvarili prvi trijumf.

Prva četvrtina pripala je Crnogorcima (17:16), no do poluvremena izabranici Sabita Hadžića uspjeli su preokrenuti rezultat u svoju korist pa se na odmor otišlo pri rezultatu 50:38 za BiH.

Do kraja susreta bosanskohercegovački reprezentativci uspjeli su sačuvati prednost i na kraju zasluženo slaviti (80:76).

Kod BiH najefikasniji su bili Đedović sa 16, te Bavčić i Domercant sa po 14 poena, dok su kod gostiju Peković sa 19 i Jeretin sa 16 poena bili najefikasniji.

iH – Crna Gora 80:76

BiH: Nešović 6, Kojadinović 11, Hodžić, Gordić 2, Milošević 6, Domercant 14, Bavčić 14, Đedović 16, Bajramović 11, Đurasović, Halilović.

CRNA GORA: Dašić 6, Jeretin 16, Šehović 3, Borisov 15, Goubović 4, Cook 5, Vraneš, Drobnjak 2, Koljević, Peković 19, Maraz 4, Dragičević 2.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.