BiH četvrta na Eurobasketu, Litvanci trojkama do pobjede

BiH poražena od Litvanije

BiH četvrta na Eurobasketu, Litvanci trojkama do pobjede

M. Šljivak

Juniorska košarkaška reprezentacija BiH osvojila je četvrto mjesto na Evropskom prvenstvu u Grčkoj. U susretu za treće mjesto naša selekcija je poražena od Litvanije rezultatom 74:49.

Litvanci su bolje otvorili meč. Poveli su 7:2, vodili su gotovo cijelim tijekom prve dionice, nakon koje su imali 10 poena prednosti, 25:15. U prvoj dionici smo ostali i bez našeg najboljeg strijelca Edina Atića, koji se povrijedio.

Služio je šut Litvance, naročito u drugoj dionici. Pogađali su trojke u serijama, te su konstantno održavali dvocifrenu razliku. 

Naša selekcija je pokušavala na sve načine uhvatati priključak. Ipak, nisu uspjeli, pa je nakon prvog poluvremena Litvanija imala 13 poena prednosti, 43:30.

Bolje u drugo poluvrijeme ulazi naša reprezentacija. Dobrom odbranom su uspjeli zaostatak spustiti na minus šest u nekoliko navrata, ali je Litvanija novom serijom trica ponovo uspjela da se odvoji.

Nakon 30 minuta igre, Litvanci su imali 10 poena prednosti, 56:46.

Litvanci su nastavili s boljom igrom u posljednjoj četvrtini. Prednost je konstantno rasla, naša selekcija se nije uspjela vratiti, te su Litvanci stigli do pobjede i trećeg mjesta na Evropskom prvenstvu.

Nedim Đedović je bio najefikasniji u našem timu sa 11 poena, dok je Litvaniju predvoio Varnas sa 15 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.