BiH u grupi sa Švedskom, Slovačkom i Armenijom

Pretkvalifikacije za Svjetsko prvenstvo

BiH u grupi sa Švedskom, Slovačkom i Armenijom

Košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine danas je saznala rivale u pretkvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo koje će biti odigrano 2019. godine u Kini.

Voljom žrijeba, BiH je smještena u grupu A u kojoj će za protivnike imati selekcije Švedske, Slovačke i Armenije i to će biti jedina grupa sa četiri reprezentacije. 

Naša reprezentacija je pred ovaj žrijeb bila u prvom šeširu u kojem su se još nalazile Holandija, Estonija i Bjelorusija.

Sistem pretkvalifikacija je takav da će se po dvije prvoplasirane reprezentacije iz sve četiri grupe plasirati u glavni dio kvalifikacija za Mundobasket, a u nastavku pogledajte sve grupe.

Grupa A: BiH, Švedska, Slovačka, Armenija
Grupa B: Holandija, Austrija, Albanija
Grupa C: Estonija, Makedonija, Kosovo
Grupa D: Bjelorusija, Bugarska, Portugal

Utakmice pretkvalifikacija će se igrati od 2. do 19. augusta iduće godine, a kvalifikacije počinju 20. novembra.

Osam selekcija koje izbore plasman u kvalifikacije borit će se za 12 mjesta koliko će Evropa dati na Svjetskom prvenstvu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi