Bošnjak novi član košarkaške Premijer lige

Prvak A-1 lige

Bošnjak novi član košarkaške Premijer lige

M. Skaka

Večeras je u prepunoj dvorani na svom terenu Bošnjak savladao Turbinu 87:73, a obzirom da je slavio i u prvom susretu u Prozoru, ponio je titulu prvaka A-1 lige i osigurao mjesto u najvišem razredu bh. košarke.

Ekipe su odigrale izjednačenu utakmici u prvom poluvremenu, ali je došlo do povrede igrača Turbine Guzonjića i utakmica se okrenula u korist ekipe Bošnjaka, pa se na odmor se odlazi sa rezultatom 37:36 i do kraja slavio sa velikih 87:73.

Bošnjak će tako naredne sezone igrati u najvišem razredu bh. košarke, Ligi 12, 13 ili 14, a sve ukoliko se ne ostvare špekulacije da ovaj klub ne planira napredovati kako bi mjesto ustupio KK Royal Bosna, klubu koji je pod imenom legendarnog sarajevskog kluba ostvario najgori rezultat u elitnom razredu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.