Božić: Uprkos nedaćama, dat ćemo svoj maksimum

Borac dočekuje Sokolac

Božić: Uprkos nedaćama, dat ćemo svoj maksimum

D. Vejo

U okviru 19. kola Prve muške lige Republike Srpske košarkaši banjalučkog Borca na svom će parketu dočekati ekipu Sokoca.

Pred crveno-plavima stoji veliko iznenađenje ove sezone u prvenstvu. Sokolčani su nakon 18 utakmica uspjeli da osvoje velikih 30 bodova, što ih stavlja na treću poziciju na tabeli, te s toga neće biti niti malo lak zalogaj za domaći sastav.

"Imali smo mnogo problema sa povredama ove nedjelje i nismo mogli da se adekvatno spremimo za utakmicu koja slijedi. Znamo da moramo dati svoj maksimum kako bi ostvarili potrebnu pobjedu protiv jedne veoma iskusne ekipe Sokoca, a pokazatelj njihovog kvaliteta je sam plasman u šampionatu. Pored svih problema koji nas prate cijelu sezonu, vjerujem u svoj tim. Smatram da ćemo u nedjelju pokazati karakter i borbenost na svom terenu, te dati sve od sebe da zabilježimo novu pobjedu", izjavio je za SportSport.ba trener OKK Borac, Bojan Božić.

Strateg banjalučkog sastava skrenuo je i pažnju na to, da je publika bitan faktor.

"Pozvao bih našu vjernu publiku da dođe u što većem broju na utakmicu jer nam ona od početka sezone daje prijeko potreban vjetar u leđa, i mnogo nam pomaže svojim bodrenjem i navijanjem", dodaje Božić.

Meč između Borca i Sokoca zakazan je za nedjelju od 18 sati u Boriku.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi