Budućnost povela u seriji protiv Cedevite

ABA liga

Budućnost povela u seriji protiv Cedevite

M. Šljivak

Košarkaši Budućnosti poveli su u polufinalnoj seriji ABA lige protiv Cedevite. Crnogorski prvak je u Morači slavio pobjedu rezultatom 82:81.

Dosta uzbuđenja je donio ovaj meč. Cedevita je bila bolji rival u prvom poluvremenu, a u nekoliko navrata je tim iz Zagreba imao i sedam poena prednosti.

Na poluvremenu je Cedevita imala pet poena prednosti (44:39)...

Otišla je Cedevita i na devet poena prednosti sredinom treće dionice. Ipak, serijom od 10:0 prelazi u vodstvo. Međutim, u završnu dionicu gosti ulaze s poenom prednosti, 60:59.

Završnica meča donosi dosta uzbuđenja. Iako se činilo kako je Budućnost prelomila meč, Tomas trojkom donosi izjednačenje 78:78.

Zatim Savović koristi dva bacanja, ali Fran Pilepić još jednom trojkom donosi vodstvo Cedeviti. Ipak, Savović s bacanja pogađa za pobjedu Budućnosti, 82:81.

Boris Savović je sa 20 poena predvodio Budućnost, Reynolds je dodao 17, dok je kod gostiju Luka Babić ubacio 14. 

Potražite više informacija na temu ABA liga:

Nemanja Gordić je ubacio dva poena za 29 minuta na parketu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.