Budućnost u Podgorici savladala Olimpiju

ABA liga

Budućnost u Podgorici savladala Olimpiju

E. Škorić

Košarkaši Budućnosti slavili su rezultatom 76:61 protiv Union Olimpije u susretu devetog kola ABA lige.

Podgoričani su bili favoriti uoči utakmice, a tu ulogu su opravdali dobrom igrom i sigurnom pobjedm protiv gostiju iz Ljubljane.

Budućnost je sa 26:19 dobila prvu četvrtinu, a plus sedam imali su domaći i na poluvremenu (43:36).

Dobro se držala Olimpija u trećoj dionici, u kojoj je slavila sa 14:13, ali u zadnjih deset minuta raspala se igra gostiju, pa je Budućnost stigla do visoke pobjede. Konačan rezultat glasio je 76:61. 

Potražite više informacija na temu ABA liga:

Budućnost je stigla do osme pobjede i na omjeru je 8-1, dok je Olimpiji ovo četvrti poraz (5-4). 

Planinić je bio najbolji strijelac Budućnosti sa 14 poena, Šehović je ubacio 13, Dašić 12 i Vitkovac 10 poena. U slovenskom timu Omić sa 17 poena bio je najefikasniji, dok je Marinović ubacio 14, a Kanačević 11 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.