Budućnost ubjedljiva protiv Slobode

Memorijalni turnir Mirza Delibašić

Budućnost ubjedljiva protiv Slobode

D. Rakanović

Košarkaši podgoričke Budućnosti savladali su Slobodu rezultatom 85:61 i plasirali se u finale Memorijalnog turnira Mirza Delibašić. 

Nakon izjednačenog prvog poluvremena utakmice (40:38), izabranici Aleksandra Džikića sjajno otvaraju treći period utakmice i stvaraju dvocifrenu prednost (49:38). U nastavku tog perioda razigrao se Danilo Nikolić koji je serijom trojki donosi ubjedljivu prednost svojoj ekipi (63:41). 

U posljednjem periodu Budućnost je rutinski završila utakmica i plasirala se u finale gdje će igrati protiv boljeg iz duela Bosne Royal i Krke. 

U timu Budućnosti najefikasniji je bio povratnik u podgorički tim Danilo Nikolić koji je ubacio 26 poena. Pratio ga je Baćović sa 13 poena, dok je bh. igrač Nemanja Gordić upisao osam poena. 

Kod Slobode najbolji je bio Čampara sa 16 poena, dok je Rikalo postigao 12. 

Nedžad Muratović je upisao devet poena, dok u ovom meču nije nastupio Almir Hasandić. 

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi