Burch poražen u Travniku, Čelik u Srebreniku

A1 liga

Burch poražen u Travniku, Čelik u Srebreniku

E. Škorić

U meču drugog kola A1 lige, Travnik je sa 85:79 savladao Burch.

Burch je pobjedom nad Iskrom krenuo u prvenstvo, no na gostovanju u Travniku tim Kemala Šećerovića poražen je sa 85:79.

Travničani bolje otvaraju meč, pa dolaze do 22:14 prednosti na kraju prvog perioda igre, ali je Burch boljom igrom u drugoj dionici uspio da sa minus osam smanji na minus dva.

U nastavku je viđena velika borba, ali je Travnik na kraju zadržao prednost i stigao do trijumfa.

Križanović je sa 24 poena vodio Travničane do trijumfa, dok su Blaškan i Čajić ubacili 16, odnosno 15 poena. Velić je kod gostiju iz Sarajeva ubacio 24 poena, Jamaković 20.

U Srebreniku Gradina je sa 87:68 nadigrala Čelik, koje 25 poena i 10 skokova Bilića nije bilo dovoljno da se spasi katastrofe. U pobjedničkom timu Tanasilović i Grošić su ubacili po 17 poena. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi