Čelik, BH Start i Abeceda predstavnici ZDK

Starta Liga mladih košarkaša i košarkašica

Čelik, BH Start i Abeceda predstavnici ZDK

D. Kurbegović

Muška kadetska i juniorska selekcija OKK Čelik, zatim muška pionirska selekcija Abecede i ženska kadetska selekcija BH Starta, predstavljat će Zeničko-dobojski kanton u Ligi 10 za košarkaše i košarkašice, koja starta ove subote.

"Svaka utakmica u ovoj ligi biće derbi, pokušat ćemo sa trenerom prve ekipe Ahmedom Muminovićem usaglasiti, da trenutno četvorica juniora koja igraju u seniorskoj ekipi, pomognu juniorskoj selekciji u ovoj ligi. To su Ibrahim Durmo, Mirza Begagić, Haris Genjac i Asmir Hadžić, dok će kadetski reprezentativac Semin Burko i Ahmed Begić biti registrovani za kadetsku i juniorsku ekipu", kazao je danas na press konferenciji trener juniora OKK Čelik Omer Fajković.

Predsjednik Stručnog savjeta Košarkaškog saveza BiH i osnivač KK Abeceda i ŽKK BH Start Behudin Bajgorić istakao je da je cilj njegovog kluba stvaranje igrača, a ne ekipe koja bi se takmičila u seniorskom takmičenju. Kada su u pitanju kadetkinje cilj je osvojiti prvo mjesto.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.