Derbi u Banjaluci pripao Prijedoru

Prva muška liga RS

Derbi u Banjaluci pripao Prijedoru

D. Vejo

Košarkaši banjalučkog Studenta poraženi su večeras u okviru 23. kola Prve muške lige Republike Srpske na svom parketu od ekipe Prijedora rezultatom 68:74, po četvrtinama je bilo 18:13, 18:18, 15:20 i 17:23.

Večerašnja utakmica u banjalučkom Kampusu opravdala je epitet derbija u svakom smislu te riječi. Publika je imala šta da vidi, a trenutak odluke pao je u posljednjim sekundama meča.

Dobro su plavo-bijeli otvorili susret. Prvi period rješavaju u svoju korist rezultatom 18:13, a raspucani su bili braća Srđan i Peđa Lončar. 

Gosti iz Prijedora uspjeli su da se saberu u drugoj četvrtini koja završava egalom (18:18). 

U nastavku, tim iz grada na Sani igrao je dosta bolje. Iako su daleko od prošlogodišnje forme, aktuelni šampioni su treći kvartal dobili rezultatom 15:20 čime su stigli zaostatak od minus pet koje je imao domaćin. Prije početka posljednje dionice, na semaforu je stajalo 51:51.

Ipak, košarkaši Prijedora dobijaju četvrti period te tako upisuju novu pobjedu.

Najefikasniji u domaćem sastavu bio je Srđan Lončar sa 26 postignutih poena, dok se kod gostiju istakao Bilanović sa velikih 30 koševa.

Student: S. Lončar (26), Rajković (1), Bojović, Cumbo (6), Đukarić (2), Lukić, Pisić, Milaš (2), P. Lončar (14), Knežević, Tomić (10), Davidović (7).

Prijedor: Pašić, Blaz, Vuković, i. Damjanović (6), Stakić (10), Vuković (4), O. Bilanović (14), Lakić (4), M. Damjanović, Tomić (6), Kecman, N. Bilanović (30).

Ostali rezultati:

Slavija - Radnik 74:95

Sutjeska - Rudar 73:65

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi