Derbi u Zenici,  Play Off želi ostati neporažen

Čelik dočekuje Play Off

Derbi u Zenici, Play Off želi ostati neporažen

E. Škorić

U Zenici se sutra igra veliki derbi ženske košarkaške Lige 10. Čelik će ugostiti Play Off, a pobjednik će regularni dio sezone okončati na prvom mjestu.

Play Off ima omjer 17-0, a košarkašice iz Sarajeva žele da bez ijednog poraza okončaju regularni dio sezone, i da sa pozicije broj jedan uđu u doigravanje za prvaka BiH.

Za razliku od Play Offa, Čelik ima samo jedan poraz, kojeg je doživio upravo svog sutrašnjeg protivnika. Bilo je to u drugom kolu, kada je Play Off na Ilidži slavio rezultatom 73:72. Ovi klubovi se itekako poznaju, jer su se sastajali i u regionalnoj ligi, ali i u četvrtfinalu Kupa BiH.

Obje ekipe imaju jednake ambicije, obje ekipe vjeruju sutra da mogu slaviti. Definitivno nas u zeničkoj Areni očekuje spektakl i žestoka borba za prvo mjesto.

"Sigurno da dobro poznajemo Čelik. Respektujemo ih, znamo da su odlična ekipa, ali mi smo bez poraza i želimo da ga izbjegnemo i sutra. U Zenicu putujemo sa dosta optimizma", rekao nam je trener Play Offa Goran Lojo, dodavši:

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (Ž):

"Igrat ćemo svoju igru i vjerujem da ćemo trijumfovati. Opet, i u slučaju da izgubimo, neće biti katastrofa. Nekad se mora i izgubiti, ali neka to bude neki drugi put".

Play Off je u svoje redove doveo iskusnu Zdenku Kovačević i ona bi svakako mogla donijeti dodatnu prevagu na stranu Sarajki. Susret između Čelika i Play Offa igra se u Areni u Zenici s početkom u 18 sati.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.