Dječaci Bosne najbolji u svim uzrastima

5. Sarajevo Youth Basketball Festival

Dječaci Bosne najbolji u svim uzrastima

M. Skaka

U Sarajevu je u periodu od 2. do 5. januara održan 5. Sarajevo Youth Basketball Festival 2010 , jedini turnir za mlađe selekcije u ovom regionu koji je na zvaničnom FIBA kalendaru.

U Sarajevo se ove godine okupilo preko 500 učesnika iz 9 Evropskih zemalja: Austrije, Švicarske, Švedske, Italije, Slovačke, Češke, Hrvatske, Slovenije i BiH.

Učesnici su proveli su 4 nezaboravna dana u Sarajevu i pored utakmica na turniru imali priliku da se upoznaju sa ljepotama našeg glavnog grada. Od međunarodne košarkaške federacije FIBA, turnir je dobio sve pohvale za sjajnu organizaciju, vrhunske uslove i kvalitetne ekipe.

Iz godine u godinu Sarajevo Youth Basketball Festival prerasta u respektabilan turnir na kojem žele učestvovati brojne evropske ekipe, a Udruženje „Internacionalne košarkaške manifestacije“ koje je organizator turnira će u budućnosti tradicionalno organizovati ovaj turnir kao praznik mladosti i košarke u Sarajevu i BiH svakoga januara.

Pobjednici po kategorijama su:

Dječaci do 18 god: KK BOSNA (BiH) 

Djevojčice do 18 god: KK GROSUPLJE (Slo)
Dječaci do 16 god: KK BOSNA (BiH) 

Djevojčice do 16 god: KK SLAVIA (Cze)
Dječaci do 16 god: KK BOSNA (BiH)
Djevojčice do 16 god: KK SLAVIA (Cze)

Svi rezultati i ostali podaci o turniru se mogu naći na web stranici turnira.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.