Edin Bavčić: Niko me još nije kontaktirao

New Orleans Hornetsi otkupili Bavčićev ugovor

Edin Bavčić: Niko me još nije kontaktirao

A. Haznadarević

Nakon što su Philadelphia 76ersi otkupili ugovor našeg košarkaškog reprezentativca Edina Bavčića, SportSport.ba je razgovarao sa pomenutim košarkašem, koji je pojasnio trenutnu situaciju.

Na pitanje, da li je upoznat sa trejdom, Bavčić je istakao da je dobio vrlo malo informacija, te da ga nisu kontaktirali iz 76ersa, no ništa nije isključeno:

"Klubovi posjeduju igrače i otkupljuju njihove ugovore, moguće je da će moj ugovor kasnije otkupiti neki drugi klub", pojasnio je Bavčić.

Šta je sa ostalim ponudama?

"Trenutno smo u fazi pregovaranja, uglavnom ako Bog da bit će nešto", tajanstven je bh. reprezentativac.

Naša košarkaška reprezentacija se trenutno priprema za za Eurobasket 2013. godine, koji će se igrati u Sloveniji, a u redovima naše nacionalne momčadi ima dosta novosti, prije svega se tu misli na novog selektora.

"U pitanju je svjetski trener, sa vrhunskim rezultatima i vrhunskim stručnim štabom oko sebe. Osim te novosti, veliki je broj i novih igrača. Uglavnom svi su maksimalno motivisani."

Reprezentacija Bosne i Hercegovine ima težak zadatak u grupnoj fazi kvalifikacija, no naš sagovornik smatra da ne treba govoriti puno unaprijed, već igrati utakmicu za utakmicom.

"Pokušat ćemo se plasirati na Evropsko prvenstvo. Svakako težak je put pred nama, no idemo igrati utakmicu za utakmicom, pa ćemo vidjeti, uglavnom, sve ćemo dati od sebe", zaključuje Bavčić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.