Emir Zimić se priključio pripremama reprezentacije

Stigao na Ilidžu

Emir Zimić se priključio pripremama reprezentacije

Košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine je jača za Emira Zimića, bivšeg košarkaša sarajevske Bosne a sada člana slovenačkog Tajfun Sentjura.

Ovaj 218 centimetara visoki košarkaš se danas priključio treninzima naše reprezentacije, koja se priprema za nastup na Eurobasketu. Podsjećamo, na treninzima reprezentacije nalazi se i Edin Bavčić, koji je nedavno najavio povlačenje iz reprezentacije. Ipak, selektor je u potrazi za alternativama nakon otkazivanja najvažnijih igrača posegnuo za novim igračima, pa je ekipi priključen Bavčić, koji iza sebe ima sjajnu sezonu u ekipi Prištine.

Naši momci će odigrati veliki broj prijateljskih utakmica u pripremnom periodu, a učestvovat će na pripremnim turnirima u Grčkoj i Turskoj, te Hrvatskoj. Vrijedi istaći da će naša selekcija biti znatno oslabljena, jer će na smotri najboljih evropskih selekcija nastupiti bez Teletovića, Nurkića i vjerovatno Đedovića.

Reprezentacija Bosne i Hercegovine za protivnike u grupnoj fazi prvenstva u Francuskoj pored domaćina ima i selekcije Finske, Rusije, Izraela i Poljske.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti