Gordić: Svi imaju mane, pa i Rusi

Playmaker našeg nacionalnog tima

Gordić: Svi imaju mane, pa i Rusi

Reprezentativci Bosne i Hercegovine su večerašnjim treningom u dvorani Mirza Delibašić nastavili pripreme za utakmicu sa Rusijom koja se igra u petak.

Nakon završetka treninga, okupljenim novinarima obratio se playmaker našeg nacionalnog tima Nemanja Gordić.

"Teško je napraviti nešto za ovako kratak period, za dva treninga. Moramo da se trudimo da uvježbamo što više formacija, teško da možemo sada očekivati neku tečnu igru jer nema mnogo vremena za uigravanje. Nas nekoliko starijih nismo bili ljetos kod trenera Vujoševića, ali trudimo se da sve to 'pohvatamo' u hodu", započeo je Gordić, te nastavio:

"Rusi sigurno imaju mane, imaju ih svi. Teško je u ovakvim uslovima mnogo misliti o njima, više se trudimo da se mi dobro spremimo i uigramo. Oni su kvalitetna ekipa i nema šta tu da se priča. Morat ćemo odigrati stvarno dobro da bismo imali šansu za povoljan rezultat".

Gordiću ove sezone igra sjajno sa ekipom Budućnosti koja je na prvom mjestu u ABA ligi.

Potražite više informacija na temu FIBA Svjetsko prvenstvo:

"Mislim da je rano govoriti sada o tome, ali ide nam stvarno dobro. Imamo dobru hemiju u ekipi, igramo dobro i nemamo neki veliki pritisak od kluba. Idemo od utakmice do utakmice pa ćemo vidjeti", zaključio je naš košarkaš.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi