Grci nemilosrdni: BiH poražena sa 39 razlike

Katastrofa bh. košarkaša

Grci nemilosrdni: BiH poražena sa 39 razlike

M. Šljivak

Košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine doživjela je novi poraz u pripremnim susretima za Evropsko prvenstvo. Na turniru u  Xanthiju večeras je bh. selekciju savladala Grčka s uvjerljivih 83:44.

Dobro je naša selekcija otvorila meč. Todić i Gordić su se pobrinuli za vodstvo od 9:4, ali su Grci zatim preuzeli potpuno igru u svoje ruke. 

Nakon prve dionice bilo je sedam poena prednosti za Grčku (18:11), da bi se na poluvrijeme otišlo sa plus 12 u korist domaće selekcije, 34:22.

Nastavak ponovo donosi mnogo bolju igru Grčke. Napadački dio igre naše selekcije nije funkcionisao, pa smo za 30 minuta igre postigli svega 36 poena. Grčka je u posljednju dionicu ušla sa 22 razlike, 56:34.

Nisu domaći stali ni u posljednjoj četvrtini. Prednost je rasla iz napada u napad, a na kraju je smo poraženi sa 39 poena razlike.

Kostas Papanikolaou je predvodio Grčku sa 19 poena, Antetokounmpo i Sloukas su  dodali po 10 , dok je kod naše selekcije Elmedin Kikanović ubacio 16 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti