Hodžić: Kvalitetniji smo i iskusniji od Iskre

Trener KK Promo Donji Vakuf

Hodžić: Kvalitetniji smo i iskusniji od Iskre

S. Mlaćo

U kantonalnom derbiju sutra će u okviru 3.kola A-1 lige naše zemlje u Travnike snage odmjeriti KK Promo Donji Vakuf i KK Iskra iz Bugojna. 

Donjovakufljani su u prvom kolu bili slobodni a u drugom su savladali Gradinu sa 88:69, dok su Bugojanci u prvom kolu poraženi od Burcha (49:75), a zatim su u drugom savladali Turbinu iz Jablanice 79:77.

- "To je ekipa sa kojom mi nismo igrali četiri jer smo mi bili u višem rangu, a oni su tek ove godine se plasirali u A-1 ligu. Kada su ovi lokalni derbiji u pitanju tu teško da ima favorita. Lično smatram da ja imam kvalitetniju i iskusniju ekipu. Veliki broj igrača koji igra u Iskri su momci kojima sam ja bio trener. To su dvojica Pandža, Seferović, Kurić koji je naš igrač tako da ih približno poznajem", istakao je za SportSport.ba trener KK Promo Suad Dudo Hodžić.

Našeg sagovornika smo pitali koje su ambicije njegovog tima u ovoj sezoni.

- "Naša mana je što nismo imali adekvatnu sportsku dvoranu, ali se nadamo  za 15-20  dana da će se završiti.  Što se tiče ciljeva koje smo dobili od rukovodstva kluba to je prije svega opstanak u ligi i ako je moguće što mirnije zimovanje u A-1 ligi", dodao je Hodžić.

Duel između KK Promo i KK Iskra Bugojno igra se u Sportskoj dvorani Travnik sa početkom u 19 sati. Ulaz je 2 KM. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi