I Crnogorci dolaze na košarkaški turnir "Bugojno-2016"

Veoma kvalitetan turnir u Bugojnu

I Crnogorci dolaze na košarkaški turnir "Bugojno-2016"

S. Mlaćo

Košarkaški klub Iskra Bugojno, novi član A-1 lige naše zemlje, organizuje turnir u košarci “Bugojno -2016“, koji će biti međunarodnog karaktera, s obzirom da će na turniru pored tri ekipe iz naše zemlje nastupati i jedna ekipa iz Crne Gore.

Turnir će se održati u subotu (01.10), a nastupat će organizator KK Iskra Bugojno, KK Mladost Mrkonjić Grad, KK Turbina Jablanica i KK Ibar Rožaje. Radi se o veoma kvalitetnom turniru s obzirom da su Iskra i Turbina članovi A-1 lige, Mladost  Premijer lige naše zemlje, a crnogorski Ibar je protekle sezone bio finalista u košarkaškom prvenstvu te zemlje.

Prvu utakmicu sa početkom u 10 sati odigrat će KK Ibar i KK Iskra Bugojno, dok je u 12 sati planiran meč KK Mladost i KK Turbina Jablanica. U 16 sati će biti odigran susret za treće mjesto, a finalni susret zakazan je za 18 sati.

Nakon finalne utakmice uslijedit će dodjela nagrada i svečano zatvaranje turnira, a ulaz za sve gledaoce u dvorani KSC-a Bugojno je besplatan. Generalni sponzor turnira je Općina Bugojno, a očekuje se veoma dobra posjeta građana Bugojna i okolnih gradova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi