Italija zaledila Zmajeve na minus 28

Drugo kolo turnira u Italiji

Italija zaledila Zmajeve na minus 28

Košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine danas je u drugom kolu Međunarodnog turnira koji se igra u Italiji igrala sa domaćinom. Talijani su slavili rezultatom 99:71. 

Utakmicu je mnogo bolje otvorila Italija, pa je nakon nešto više od tri minute igre imala prednost 9:2. Od tog trenutka igralo se koš za koš do samog kraja prve četvrtine, a naši košarkaši uspjeli su smanjiti prednost Italije i na dvominutni odmor otići sa pet poena zaostatka, rezultat je glasio 21:16. 

Nastavili su Talijani sa boljom igrom i u drugoj četvrtini utakmice, pa su izabranici Simonea Pianigianija nakon tri minute igre u drugom periodu susreta imali 13 poena viška, rezultat je glasio 32:19. 

Naš tim se serijom 8:0 za nešto više od minute igre uspio vratiti, ali Talijani ubacuju u brzinu više i na odmor odlaze sa prednošću 46:37. Naš tim je u prvom poluvremenu u igri držao Mirza Teletović. 

U nastavku susreta Italija je došla i do 15 poena prednosti. Rezultat je nakon pet minuta igre u trećoj četvrtini glasio 59:44 za reprezentaciju Italije. Domaćin je zadržao prednost i u posljednjih deset minuta ušao sa 19 poena viška(74:55). Italija je rutinski privela utakmicu kraju i na kraju slavila rezultatom 99:71. 

Najefikasniji u našem timu bio je Teletović sa 20 postignutih poena, dok je na drugoj strani Datome susret završio sa 19 positgnutih poena. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.