Selektor bh. košarkaša

Ivanović: Imamo problema s povredama

Košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovina sprema se za predstojeće kvalifikacije za Evropsko prvenstvo naredne godine.

Selektor Duško Ivanović se suočava s mnogobrojnim problemima, ali smatra kako se naša selekcija može nositi sa svima. Umjesto DJ Coopera reprezentaciji se priključio Muhamed Pašalić...

"Prvo želim selekciji U-20 poželjeti sreću. Gledao sam ih i to je jedna odlična ekipa odlično spremljena i mislim da mogu ostvariti dobar rezultat," kaže Ivanović. 

"Što se tiče prve ekipe priključio nam se jedan novi igrač, a to je Muhamed Pašalić. Bili smo prinuđeni da tražimo novog igrača. Muhamed nije spreman, ali će dati sve od sebe da se spremi," kaže Ivanović. 

"Imamo problema sa povredama Gordića i Peršića. Doktori i fizioterapeuti rade sve kako bi ih spremili. Moramo sada vidjeti da li mogu biti spremni i da li nam mogu pomoći," kaže Ivanović. 

"Naš cilj je da se kvalifikujemo. Bez obzira sa kojim sastavom igrali. Ja sam oduševljen sa pristupom ovih igrača. Velika Britanija ako bude kompletna to je odlična reprezentacija, ali mislim da mi možemo igrati sa njima. Island nije visoki nivo evropkse košarke, to je atipična reprezentacija, a sa njima trebamo rješavati pitanje prolaska," kaže Ivanović.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.