Selektor bh. košarkaša

Ivanović: Od izlaska na teren znao sam da Mirza neće igrati

Košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine osvojila je Međunarodni košarkaški turnir koji je u Sarajevu organizovao KSBiH u sklopu priprema za kvalifikacije za Eurobasket 2015. godine.

Nakon pobjede nad Bjelorusije i poraza od Italije, izabranicima Duška Ivanovića u srazu sa Crnom Gorom bila je potreban pobjeda od deset poena razlike, a najbolji bh.. košarkaši na kraju su slavili rezultatom 80:67.

"Meni je bilo zaista malo čudno, obzirom da prvi put igram protiv Crne Gore, malo mi je bilo emotivno ali dobro. Na ovoj utakmici potvrdilo se ono što sam ja rekao još od samo početka, a to je da ovi momci rade zaista dobro i da daju sve od sebe. Trebamo još puno toga popraviti, ali ovo nam treba služiti kao moralna podrška u daljem radu, naročito u sljedećoj nedjelji u kojoj bi trebali malo da pojačamo rad. Potom u narednoj nedjelji slijedi turnir u Italiji, nakon kojeg ostaju mali detalji pred početak kvalifikacija", rekao je selektor košarkaške reprezentacije Bosne i Hercegovine.

Ivanović je poznat kao stručnjak čiji treninzi važe za jedne od najnaporniji, ali selektor BiH ističe da je itekako zadovoljan radom svojih izabranika na treninzima, ali i na utakmicama.

"Nije samo borbenost bila na visokom nivou. Mislim da smo u pojedinim momentima igre igrali zaista dobro. Da smo imali jasne ideje, da je lopta cikurkulisala dobro, da smo uvijek našli prednost tamo gdje smo mislili da je imamo i igrali smo jednu zaista vrlo dobro odbranu", kazao je novi trener Panathinaikosa.

Najbolji bh. košarkaš i kapiten naše selekcije u meču protiv Crne Gore nije ulazio u igru, što je Ivanović prokomentarisao na sljedeći način:

"Ja sam od prvog minuta kada smo izašli na teren znao, odnosno odlučio da Mirza ne igra".

Pripreme za kvalifikacije se nastavljaju turnirom u Italiji, a prethodno će BiH odigrati dvije utakmice sa Švedskom u Zenici i Sarajevu. Glavni rival naše reprezentacije u kvalifikacionoj grupi za Eurobasket, selekcija Velike Britanije najavila je da će u kvalifikacijama nastupi bez svojih najboljih NBA igrača.

"Recimo kod nas Mirza nije igrao protiv Crne Gore, koji je kao lider ekipe, i ekipa je odigrala izvanredno. To isto može da se desi sa reprezentacijom Velike Britanije, da ne dođu njihovi najbolji NBA igrači i da ostali igrači odigraju izvanredno. Ja mislim da mi, to sam rekao i prvog dana, trebamo da gledamo nas. Ako mislimo da se spremimo dobro, onda nema veze ko igra protiv nas", istakao je na kraju razgovora za SportSport.ba selektor košarkaške reprezentacije BiH Duško Ivanović.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.