Jovanović traži novu pobjedu

Igokea u subotu gost Zadra

Jovanović traži novu pobjedu

Novu sezonu u ABA ligi košarkaši Igokee otvorit će u Zadru, gradu iz kojeg prvak naše zemlje nosi lijepe uspomene. 

U poslijednje dvije sezone aleksandrovački sastav izlazio je kao pobjednik, ali ovaj put trener Vlada Jovanović ne želi da priča o prošlosti.

"Zadar nam odgovara u posljednje vrijeme. Igramo dobro u ovom gradu, ali tradiciju moramo da zaboravimo i da se vratimo u realnost, a ona Zadar promoviše kao favorita uoči ovog susreta. Tradicija jeste na našoj strani, ali ona se lako može srušiti", rekao je Jovanović.

Trener iz Beograda ne krije da bi volio da njegov tim slavi i treću pobjedu u Zadru.

"Bit će ovo obostrano otvorena utakmica i jako težak meč u koji mi ulazimo sa namjerom da pobijedimo. Imamo dobru ekipu, a iza nas su dva mjeseca napornog rada i spremni ulazimo u novu sezonu punu izazova", dodao je Jovanović.

Potražite više informacija na temu ABA liga:

Nekadašnji trener Partizana smatra da je plasman u sredinu tabele realnost za Igokeu.

"Smatram da opstanak ne bi trebalo da dođe pod znak pitanja. Realno ova ekipa zaslužuje najmanje plasman u sredini tabele, a ako bude šanse za više mi ćemo da je iskoristimo", zaključio je Jovanović.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti