Kadeti preokretom do petog mjesta

Savladan Izrael

Kadeti preokretom do petog mjesta

M. Šljivak

Kadetska košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine osvojila je peto mjesto na Evropskom prvenstvu B divizije u Rumuniji. Naši kadeti su u razigravanju savladali Izrael rezultatom 71:65.

Nakon izjednačene prve dionice koju su Izraelci dobili 19:17 u drugoj četvrtini potpuna dominacija Izraela. Drugi period su dobili 24:12, te su na poluvrijeme otišli sa 14 poena prednosti 43:29.

Međutim, u drugom poluvremenu bh. košarkaši su zaigrali fantastično, te su u potpunosti okrenuli utakmicu u svoju korist. Treću dionicu izabranici Gordana Firića su dobili 20:11, te je Izrael u posljednju četvrtinu ušao sa vodstvom 54:49.

Završnih deset minuta u potpunosti pripada našim košarkašima. Sjajnom igrom u odbrani  ponovo su limitirali Izrael na samo 11 poena, te su na kraju sasvim zasluženo slavili pobjedu i osvojili peto mjesto na prvenstvu B divizije.

Ivo Garić je u našem timu bio najefikasniji sa 15 poena, Sandro Gačić je dodao 11, a ponovo je double-double učinak imao Aleksandar Lazić 10 poena i 10 skokova. Tamir Blatt je kod Izraela ubacio 19 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.