KŽK Čelik gostuje Medveščaku

Kapor: Dat ćemo sve od sebe da pobijedimo u Zagrebu

D. Kurbegović

Košarkašice Čelika sutra će u okviru 5.kola Superlige u MŽRKL-u gostovati u Zagrebu kod ekipe Medveščaka. Zeničanke nemaju mnogo izbora nego jurišati na novu pobjedu, sa kojom bi ostali u igri za četvrto mjesto koje vodi na završnicu lige.

Najefikasnija košarkašica Čelika u regionalnoj ligi ove sezone je Tamara Kapor, ova sjajna reprezentativka BiH pred početak sezone iz Radivoj Koraća je stigla u Zenicu, te je svojim igrama opravdala status velikog pojačanja.

S Tamarom smo razgovarali na posljednjem treningu pred utakmicu protiv Medveščaka, a osvrnula se i na svoje igre u posljednje vrijeme u dresu kluba.

"Naravno da je bolja atmosfera u ekipi nakon dvije vezane pobjede, stvarno smo dali sve od sebe i malo se sreća ovaj put okrenula u našu korist. Dobri rezultati su podigli samopouzdanje kod ekipe i jedva čekamo našu narednu utakmicu. Medveščak je naš naredni protivnik, poraženi smo u prvoj utakmici u Zenici, iako smo čitavo vrijeme vodili. Nadam se da smo izvukli pouke iz te utakmice i dat ćemo sve od sebe da pobijedimo u Zagrebu" ističe Kapor.

U posljednje vrijeme je podigla svoju formu na još veći nivo.

"Ja mogu obećati da ćemo mi dati sve od sebe, da ne bude do nas, nadam se da ćemo pobijediti u obje utakmice jer još imamo šansu za final-four. Nadam se da ću nastaviti s dobrim igrama, napornim radom na treninzima čitava je ekipa podigla formu pa tako i ja, vjerujem da ću biti na nivou u ove posljednje dvije utakmice drugog dijela prvenstva", kazala je za SportSport.ba Tamara Kapor.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi